Maisto netoleravimas??

Vyrauja idėja, kad mityba, kaip ir piršto antspaudas, turi būti indviduali, o ne standartizuota. Kiekvienas asmuo priklausomai nuo organizmo indvidualiai toleruoja skirtingus maisto produktus. Daugeliu atvejų maisto netoleravimą lydi lėtiniai susirgimai, sunkiai gydomi įprastais terapiniais metodais. Simptomai, pasireiškiantys dėl maisto netoleravimo, pastebimi neiškart po valgio, tad, suprasti, kuris maistas veikia neigiamai, sunku.

Galimi simptomai:

  • virškinimo sistemos – pilvo pūtimas, diegliai, pykinimas, vėmimas, vidurių užkietėjimas ar viduriavimas, pabrinkimai, apetito ir svorio kontrolės problemos;
  • kvėpavimo sistemos – sloga, sinusitas, astma;
  • judėjimo sistemos – artritas, sąnarių skausmai, raumenų spazmai ar silpnumas;
  • nervų sistemos – galvos skausmai, migrena, dėmesio sutrikimai, nerimas, depresija, nuovargis ar hiperaktyvumas;
  • odos – bėrimai, niežulys, egzema, atopinis dermatitas, žvynelinė.

synlab Lietuva laboratorijoje atliekami 59 specifinių IgG ir 176 specifinių IgG produktų maisto netoleravimo tyrimai iš kraujo, kuriais nustatomas IgG antikūnų lygis prieš konkrečius maisto produktus.