Cytolisa 176 specifinių IgG tyrimas

Cytolisa 176 specifinių IgG tyrimasCytolisa 176 specifinių IgG tyrimas 1Cytolisa 176 specifinių IgG tyrimas 2Cytolisa 176 specifinių IgG tyrimas 4

Iki 2017-06-30 CYTOLISA tyrimui taikoma 20% nuolaida.

Kuo ypatingas CYTOLISA® tyrimas?

Tyrimas CYTOLISA® atliekamas akredituotoje laboratorijoje naudojant CytoLabor ir Vertriebs GmbH reagentus http://www.cytolabor.de. CytoLabor pirmoji Europoje pradėjo atlikti maisto netoleravimo tyrimus, turi 30 m. patirtį, ir yra sertifikuota pagal ISO 9001-2008.

Ką vertėtų žinoti apie CYTOLISA® tyrimą?

  • Į paletę įeina 176 maisto produktai ir priedai.
  • Prieš atliekant tyrimą nebūtina specialiai pasiruošti – galima valgyti, gerti, vartoti medikamentus. Tyrimo rezultatams tai įtakos neturi.
  • Kiekvienas pacientas gauna indvidualų atsakymą: nustatytą netoletuojamų produktų kiekį programa automatiškai pateikia 8 dienų rotacinės dietos rekomendacijas, t.y., naudotinų produktų sąrašą, kurį galima derinti savo nuožiūra, neribojant kalorijų kiekio. Tai naujausios rekomendacijos, kadangi vien iš tyrimų rezultato negalima sudaryti dietos. Priešingai, maistas kasdien turi būti rotuojamas ir valgomas kuo įvairesnis.
  • Kiekvienas netoleruotinas maisto produktas įvertinamas procentine išraiška (%). Kuo % didesnis, tuo rečiau rekomenduojama vartoti maisto produktą, arba kuriam laikui jo išvis atsisakyti.
  • Tyrimas atliekamas iš veninio kraujo.
  • Tyrimas atliekamas Vokietijoje, SYNLAB laboratorijoje.
  • Atsakymas pateikiamas po 7-10 dienų, lietuvių, rusų arba anglų kalba pasirinktinai.

 Cytolisa® nustato reakcija šiems produktams:

  • Daržovės/prieskoniai:  morka, runkelis, pomidoras, cikorija, konservuoti kukurūzai, gažgarstė, artišokas, pankolis, poras, paprika, cukinija, “Iceberg” salota, salota, špinatai, baklažanas, agurkas, saliero stiebas, svogūnas, salotinė trūkažolė, itališka cikorija (raudonoji), pekino kopūstas, ropė, raudongūžis kopūstas, moliūgas, petražolės šaknis, valgomoji gelteklė, saldžiosios bulvės, kalafijoras, garbanotasis kopūstas, “Romanesco” kopūstas, baltagūžis kopūstas, bulvė, ridikas, saliero šaknis, bulvinė saulėgrąža (Topinambas), brokolis, kaliaropė, briuselio kopūstas, savojos kopūstas, pastarnokas, kukurūzai, burokėlis, šparagas.
  • Įvairūs: kava, medus, kavos pulelės, alaus mielės, Aspergilus niger grybelis, grybai, kepimo mielės, kiaušinio trynys, kiaušinio baltymas, alyvuogės.
  • Žuvis: upėtakis, lašiša, menkė, moliuskai, tunas, krevetės, sardinės, kalmaras, silkė, skumbrė, plekšnė.

  • Žalumynai/ prieskoniai: bazilikas, imbieras, kajeno pipirai, krienai, kalendra, šalavijas, anyžius, vanilė, krapas, pipirmėtė, raudonėlis, juodasis pipiras, laiškinis česnakas, cinamonas, meškinis česnakas, česnakas, petražolė, kmynai, rozmarinas, čiobrelis, saldžioji ceratonija.
  • Vaisiai: avokadas, abrikosas, raudonasis serbentas, datulė, mandarinas, apelsinas, citrina, greipfrutas, slyva, citrina, ananasas, obuolys, kriaušė, bananas, braškė, vyšnia, mango, papaja, arbūzas, melionas, avietė, kivi, persikas, vynuogė.
  • Riešutai: žemės riešutai, makadamijos riešutai, pistacijos, lazdyno riešutai, migdolai, graikiniai riešutai, anakardžiai, kokoso riešutas, kastainis.
  • Mėsa: jautiena, kiauliena, vištiena, antiena, aviena, šerniena, kalakutiena, elniena, strutiena.


  • Grūdai: valyti kviečiai (be gliuteno), nevalyti kviečiai, Kamut kviečiai, rugiai, digminų laiejus, aguonos sezamas, burnotis, vienagrūdžiai kviečiai, avižos, kvinoja, kviečiai, moliūgo sėklos, saulėgrąžos, grikiai, miežiai, soros, ryžiai, laukiniai ryžiai, linų sėklos, garstyčios.
  • Ankštiniai: žalieji žirneliai, avinžirniai, žirniai (ankštyse), šparaginės pupelės, lubinas, sojos pupelės, pupos (didžiosios), saldžiavaisis pupmedis (E410), daržinės pupelės, spindulinė pupuolė, lęšiai.
  • Prieno produktai: Camembert sūris, Gruyere sūris, varškės sūris, ožkos sūris, Appenzel sūris (“Šveicariškas” fermentinis sūris), Mocarela sūris, Tilsiter sūris, Gouda sūris (“Šveicariškas” fermentinis), Permezano sūris, sūrio produktai, varškė, karvės pienas, kumelės pienas (kumisas), ožkos pienas, grietinėlė, jogurtas.

Jei tyrimas parodė teigiamą reakciją kuriems nors produktams, eliminuodami juos iš savo mitybos* galite ženkliai pagerinti savo savijautą. Patarimų, kaip keisti netoleruojamus maisto produktus, gausite atlikę maisto netoleravimo tyrimą.

Tyrimas atliekamas Vokietijoje. Tyrimo atsakymmas užtrunka iki 15 dienų.

* Prieš ženkliai keičiant mitybą rekomenduojama pasitarti su savo gydytoju, dietologu arba mitybos specialistu.