-->

Maisto netoleravimo tyrimai

Vyrauja idėja, kad mityba, kaip ir piršto antspaudas, turi būti indviduali, o ne standartizuota. Kiekvienas asmuo priklausomai nuo organizmo indvidualiai toleruoja skirtingus maisto produktus. Daugeliu atvejų maisto netoleravimą lydi lėtiniai susirgimai, sunkiai gydomi įprastais terapiniais metodais. Simptomai, pasireiškiantys dėl maisto netoleravimo, pastebimi ne iškart po valgio, tad suprasti, kuris maistas veikia neigiamai, sunku.

Su valgytu maistu susiję simptomai gali pasireikšti dėl fermentų stokos, cheminio jautrumo, imuninių reakcijų, virškinimo sutrikimų,  disbakteriozės, alkoholio ar medikamentų vartojimo. Tačiau daugelis maisto netoleravimo reakcijų yra susijusios su imuniniu atsaku į maistą – imuninė sistema reaguoja gamindama specifinius imunoglobulinus G (IgG). IgG jungiasi su maisto baltymais, sudaro kompleksus, kuriuos imuninė sistema turėtų pašalinti. Bet jeigu tokių kompleksų susidaro nuolat ir daug, imuninė sistema nebepajėgia jų šalinti efektyviai. Todėl imuniniai kompleksai kaupiasi, skatina uždegimines reakcijas ir gali pažeisti įvairias organų sistemas ar pasireikšti negalavimais:

  • virškinimo sistemos – pilvo pūtimas, diegliai, pykinimas, vėmimas, vidurių užkietėjimas ar viduriavimas, pabrinkimai, apetito ir svorio kontrolės problemos;
  • kvėpavimo sistemos – sloga, sinusitas, astma;
  • judėjimo sistemos – artritas, sąnarių skausmai, raumenų spazmai ar silpnumas;
  • nervų sistemos – galvos skausmai, migrena, dėmesio sutrikimai, nerimas, depresija, nuovargis ar hiperaktyvumas;
  • odos – bėrimai, niežulys, egzema, atopinis dermatitas, žvynelinė.
SYNLAB_laktozes netoleravimo tyrimas

Laktozės netoleravimas – nesugebėjimas suskaidyti laktozės – cukraus, esančio žinduolių piene ir pieno produktuose. Dažniausia netoleravimo priežastis – fermento laktazės trūkumas virškinimo trakte.

SYNLAB_maisto netoleravimo tyrimai

Paletę sudaro 216 maisto produktai ir priedai.

SYNLAB_maisto netoleravimo tyrimai

Į rinkinio paletę įeina pagrindiniai, kasdien naudojami maisto produktai: 58 produktai (dalis jų mišiniuose) + glitimas.

SYNLAB_maisto netoleravimo tyrimai

Paletę sudaro 108 maisto produktai ir priedai.

Maisto netoleravimo tyrimas

Net sveikai maitinantis gali kilti sveikatos sutrikimų, tokių kaip pilvo pūtimas, nuovargis, migrena, odos bėrimai, miego sutrikimai, nepagrįstai padidėjęs svoris, pakilęs kraujospūdis ir pan. Ir nors, atrodo, laikomės sveikos mitybos principų, tačiau organizmui netoleruojant tam tikrų maisto produktų simptomų išvengsime tik juos pašalinę iš savo raciono.

SYNLAB_maisto netoleravimo tyrimai

Paletę sudaro 176 maisto produktai ir priedai.

SYNLAB_maisto netoleravimo tyrimas

Maisto netoleravimo ir alergijos simptomai gali būti panašūs, todėl šios dvi būklės dažnai ir yra painiojamos. Be to, tas pats maisto produktas gali būti ir klasikinės alergijos, ir maisto netoleravimo simptomų kaltininkas.

SYNLAB Lietuva UAB | Tel. +37068539801 | El.p. LT.info@synlab.com

 

 

Mūsų interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Slapukai padeda užtikrinti tinkamą tinklapio veikimą bei jo tobulinimą. Paspaudę „sutinku“ Jūs sutinkate su slapukų įdiegimu ir naudojimu. Savo sutikimą galėsite atšaukti bet kuriuo metu, pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos - privatumo politikoje.